Recepty 6

23. listopadu 2006 v 17:46 | Naty3 |  Nej.recepty
Kuřátko nadívané jablky a hřebíčkovou rýží

Kuřátko nadívané jablky a hřebíčkovou rýží

Kuřátko nadívané jablky a hřebíčkovou rýží

Je to jednoduché. Připravíte si nádivku, vložíte do kuřete, upečete a pak už si jen pochutnáváte.
Ingredience:
1 celé kuře
200 g rýže
4 jablka
1 vejce
hřebíček
celá skořice
petrželka
sůl
Návod k přípravě: Rýži s hřebíčkem uvaříme a scedíme. Přidáme vejce, jablko nakrájené na kostičky, osolíme, ochutíme sekanou petrželkou, promícháme a nádivku vtlačíme pod kůži na prsou kuřete. Osolíme na povrchu i uvnitř a do kuřete vložíme celou skořici a půlky jablek bez jádřinců. Nohy svážeme, aby se nádivka nedostala ven a pečeme asi 50 minut na 200 stupňů.
Dobrou chuť!
Bramborové knedlíky s uzeninou

Bramborové knedlíky s uzeninou

Bramborové knedlíky s uzeninou

Nedali byste si pořádné české jídlo? Že neznáte recept? Tady je!
Ingredience:
1 kg vařených brambor
80 g krupice
200 g hrubé mouky
lžička soli
1 vejce
150 g škvarků
30 g tuku
200 g měkkého salámu
2 cibule
20 g strouhanky
sůl
pepř
Návod k přípravě:
Nádivku připravíme tak, že na tuku osmahneme cibulku, zahustíme ji strouhankou a dáme vychladit. Pak vmícháme posekané škvarky a uzeninu. Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme na pomoučněný vál a posypeme je krupicí, moukou a solí. Přidáme vejce a zpracujeme těsto, které rozválíme na placku, ze které vykrajujeme čtverce (8x8cm). Do nich vložíme nádivku, uzavřeme je, zakulatíme a v osolené vodě vaříme asi 10 minut.
Dobrou chuť!
Kuřecí prsa na červeném víně

Kuřecí prsa na červeném víně

Kuřecí prsa na červeném víně

Kdo má rád kuřecí maso a červené víno, má teď jedinečnou příležitost k tomu, aby si opravdu výborně pochutnal!
Ingredience:
4 kuřecí řízky
4 plátky anglické slaniny
cibule
olivový olej
šalvěj
10 ml červeného vína
lžička škrobové moučky
sůl
pepř
Návod k přípravě:
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou šalvějí a na každý řízek položíme plátek slaniny. Opečeme na pánvi dozlatova na oleji, vyděláme z oleje a držíme v teple. Do pánve přidáme posekanou cibuli, víno, zahustíme škrobem, povaříme a směs přelijeme řízky.
Dobrou chuť!
Meruňkový závin s tvarohem

Meruňkový závin s tvarohem

Meruňkový závin s tvarohem

Chystáte se na návštěvu příbuzných nebo známých? Přemýšlíte, co jim nabídnout? Zkuste meruňkový závin s tvarohem.
Ingredience:
1 listové těsto
balíček piškotů
100 g meruněk
150 g tvarohu
lžíce rozinek
1 vanilkový cukr
50 ml smetany
Návod k přípravě:
Listové těsto rozválíme a posypeme rozdrcenými piškoty. Tvaroh smícháme s rozinkami, vanilkovým cukrem a smetanou a dáme na piškoty. Poklademe půlkami meruněk, zabalíme a pečeme v troubě při 200°C asi 10-15 minut.
Dobrou chuť!
Řecká rajčatová omáčka

Řecká rajčatová omáčka

Řecká rajčatová omáčka

Pro milovníky zejména řecké kuchyně tu máme pro dnešek recept na přípravu výborné rajčatové omáčky původem z této slunné jihoevropské země.
Budete potřebovat:
500 g rajčat
2 kostky cukru
stroužek česneku
půl cibule
100 g mletého masa
bazalka
pepř
sůl
Návod k přípravě: Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme spolu s česnekem a cibulí, přidáme ostatní přísady a pod pokličkou dusíme, až maso změkne. Podáváme s těstovinami.
Dobrou chuť!
Kuře s ostrou omáčkou

Kuře s ostrou omáčkou

Kuře s ostrou omáčkou

Kdo má rád kuřecí maso na trochu ostřejší způsob, ten si přijde na své a pochutná si.
Budete potřebovat:
1 kuře
100 g másla
pepř
sůl
3 stroužky česneku
lžíce octa
2 lžíce worcesterské omáčky
cibule
kečup
chilli
citrónová šťáva
Návod k přípravě:
Připravíme si omáčku s octa, hrnku vody, worcesterské omáčky, lžíce kečupu, soli, pepře, chilli, citrónové šťávy a cibule podušené na másle.
Vaříme asi 30 minut. Mezitím opečeme opepřené kuře na másle po všech stranách, potřeme česnekem se solí a dáme péct do trouby. Pečeme za podlévání připravenou omáčkou.
A ostré jídla ty já miluju
Dobrou chuť!
Žampióny na víně a slanině

Žampióny na víně a slanině

Žampióny na víně a slanině

Pikantní způsob, jak připravit žampióny, zaujme zcela jistě všechny příznivce dobrého jídla.
Budete potřebovat:
500 g žampiónů
1,5 dl bílého vína
lžíce oleje
plátek slaniny
citrónová šťáva
pepř
sůl
Návod k přípravě:
Žampiónům oddělíme hlavičky, podusíme na oleji a dáme do zapékací misky. Nožky a slaninu pokrájíme, podusíme, přidáme k žampiónům, zalijeme vínem, pokapeme citrónovu šťávou, osolíme, opepříme a upečeme doměkka.
Dobrou chuť!
Zdroj www.Victorie.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se vám tyhle recepty ?

ano jsou super 38.5% (5)
jo dobrý 15.4% (2)
nic moc neuvařila bych si to 15.4% (2)
fuj 30.8% (4)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama