Recepty 5

23. listopadu 2006 v 17:37 | Naty3 |  Nej.recepty

Bramborová roláda s mákem

Dnes přinášíme další z mnoha bramborových receptů. Tentokrát budeme připravovat bramborovou roládu.
Ingredience:
600 g brambor
250 g hrubé mouky
1 vejce
150 g máku
100 ml mléka
lžíce cukru
půl lžička soli
lžíce strouhaného perníku
špetka mleté skořice
strouhaná citronová kůra
mouka na vál
Návod k přípravě: Jemně umletý mák vsypeme do horkého mléka a když zhoustne, přidáme cukr, perník, skořici a kůru. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme. Přidáme vejce, sůl, mouku a uhněteme těsto, ze kterého vyválíme obdélník silný 1 centimetr. Ten pak potřeme makovou směsí, zavineme a konce přitlačíme. Roládu zabalíme do čisté utěrky, připevníme nití a vložíme do vroucí vody. Vaříme asi 20 minut, pak roládu vybalíme a nakrájíme na plátky.

Dobrou chuť!

Recept: Losos se smetanovou omáčkou

Hezký večer můžete ještě vylepšit tím, že si dáte něco dobrého k snědku. Následující recept vám může být inspirací.
Ingredience:
800 g lososa
olivový olej
100 ml bílého vína
300 ml smetany
1-2 stroužky česneku
citrón
rybí vývar
rozmarýn
pepř
sůl
Návod k přípravě: Lososa osmažíme s rozmarýnem a česnekem na oleji dozlatova. Přelijeme bílým vínem, podlijeme vývarem, ochutíme citrónovou šťávou, podusíme doměkka a lososa vyjmeme. Výpek zahustíme smetanou, přidáme sůl, pepř, chvíli povaříme a omáčkou přelijeme rybu.
Recept: Losos se smetanovou omáčkou

Recept: Losos se smetanovou omáčkou

Dobrou chuť!

Pečené šunkové závitky

Pokud chcete připravit opravdu znamenité pohoštění, určitě se neobejde bez předkrmu. Jeden vám zrovna nabízíme.
Budete potřebovat:
8 plátků šunky
30 g másla
30 g hladké mouky
1,5 dcl mléka
100 g tvrdého sýra
8 tenkých plátků sýra
2 žloutky
2 lžíce kečupu
pepř
sůl
mléko
Návod k přípravě: Z másla a mouky uděláme jíšku, zředíme mlékem a krátce povaříme. Vmícháme žloutky, pepř, sůl, pokrájený tvrdý sýr a vaříme, až je omáčka hladká.
Směsí pak potíráme plátky šunky, děláme závitky a dáme do zapékací misky. Přelijeme kečupem a trochou mléka, poklademe plátky sýra a krátce zapékáme.
Pečené šunkové závitky

Pečené šunkové závitky

Dobrou chuť!

Francouzské jablkové palačinky

Klasické palačinky zná každý, ale jak chutnají ty, které si připravíte podle francouzského receptu?
Budete potřebovat:
2 vejce
1/4 l mléka
lžička cukru
120 g hladké mouky
sůl
lžička oleje
2-3 jablka
citrónová šťáva
Návod k přípravě:
Vejce s mlékem rozšleháme s cukrem, moukou, solí a olejem a těsto dáme ustát asi na hodinu. Oloupeme jablka, vyřízneme jádřinec a nakrájíme je na tenké plátky, které posypeme cukrem a citrónovou šťávou.
Na dno pánve dáme olej, nalijeme naběračkou těsto, na které položíme asi 3 plátky jablka. Pečeme z obou stran.
Francouzské jablkové palačinky

Francouzské jablkové palačinky

Dobrou chuť!

Zeleninové kuře se smetanou

Na oběd nebo na večeři můžete vyzkoušet recept na smetanové kuře.
Ingredience:
1 kuře
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 cibule
1/4 l sladké smetany
1 lžíce hladké mouky
máslo
sůl
Návod k přípravě: Kuře uvaříme do měkka spolu s pokrájenou zeleninou a solí. Pak zeleninu propasírujeme, vývar zahustíme smetanou rozmíchanou s mouku.Povaříme, přidáme kousek másla, pak kuře naporcujeme, částečně vykostíme a prohřejeme ho v omáčce. Jako vhodná příloha je rýže.
Zeleninové kuře se smetanou

Zeleninové kuře se smetanou

Dobrou chuť!

Italské gratinované těstoviny

Italské gratinované těstoviny si můžete dnes připravit podle našeho receptu.
Ingredience:
300 g těstovin
cibule
100 g šunky
100 g slaniny
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
200 g smetany
100 g zakysané smetany
100 g taveného sýra
3 stroužky česneku
pepř
sůl
Návod k přípravě: Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Pokrájenou cibuli zpěníme na másle a přimícháme do těstovin. Slaninu nakrájíme a rozškvaříme. Smetany rozmícháme s moukou, nalijeme na slaninu a povaříme. Přidáme sýr, utřený česnek, sůl, pepř a necháme roztavit. Pekáček vymažeme tukem, vložíme těstoviny, které proklademe šunkou, zalijeme sýrovou omáčkou a pečeme dozlatova.

Dobrou chuť!
Italské gratinované těstoviny

Italské gratinované těstoviny

Zapékané pomeranče s krémem

Zapékané pomeranče s krémem

Zapékané pomeranče s krémem

Skutečná lahůdka pro ty, kteří mají mlsné jazýčky nebo ty, kdo hodlají překvapit návštěvu něčím výjimečně dobrým.
Ingredience:
3 pomeranče
3 lžíce likéru (nejlépe pomerančového)
250 g tvarohu
2 vejce
100 g cukru moučka
lžička vanilkového cukru
šťáva z 1 citrónu
lžíce rumu
máslo
Návod k přípravě: Oloupaný pomeranč rozdělíme na měsíčky a ty namočíme do likéru. Tvaroh, žloutky, cukry, rum a šťávu smícháme a poté vmícháme ušlehaný sníh. Směs dáme do zapékací misky vytřené máslem, nahoru položíme měsíčky pomeranče a zapečeme na 250 stupňů dozlatova.
Dobrou chuť!
Bublanina s meruňkami

Bublanina s meruňkami

Bublanina s meruňkami

Jen tak ke kávičce nebo jako pohoštění pro návštěvu je tu následující recept.
Ingredience:
180 g cukru krupice
180 g hladké mouky
5 vajec
3 lžíce rozpuštěného másla
600 g meruněk
Návod k přípravě: Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme 4 lžíce horké vody a šleháme. Pak vmícháme máslo a mouku. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, rozhrneme ho a poklademe kousky meruněk. Pečeme na 180 stupňů.
Dobrou chuť!
Zdroj www.Victorie.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama