Další RECEPTY

22. listopadu 2006 v 20:06 | Naty3 |  Nej.recepty
Křehké skořicové placičky
Těsto:
250 g hladké mouky
1 bal Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
100 g oloupaných, opražených, vychladlých mandlí
60 g hnědého cukru
150 g změklého másla
1 vejce
Na obalení:
2 bal Skořicového cukru Dr.Oetker

1. Oloupané mandle opražíme a necháme vychladnout. Teprve po upražení zaděláváme těsto, protože mandle dlouho chladnou.
2. Na vál dáme mouku, uprostřed vytvoříme důlek a přidáme ostatní suroviny. Vypracujeme ručně tuhé těsto, ze kterého prsty uždibujeme (je to lepší než krájet) 24-26 menších kousků těsta. Z každého kousku v dlani uhněteme kuličku, kterou dlaní zmáčkneme na placičku o průměru asi 6 cm (výška asi 2 cm).
3. Placičky obalujeme ve skořicovém cukru a klademe na plech (asi 30x40 cm.) pokrytý pečícím papírem. Pečeme v předehřáté trouběpři teplotě cca 180 °C po dobu asi 15-20 minut.
4. Upečené placičky posypeme zbylým skořicovým cukrem a necháme je na mřížce vychladnout. Nejlépe chutnají čerstvé, ale dají se i dobře i zamrazovat nebo použít jako vánoční cukroví.
Dr.Oetker je specialista na pečení a na dezerty. Rádi Vám předáme naše nápady, které jsme pro Vás vyzkoušeli v naší zkušební kuchyni a vybrali jen ty nejlepší.
Každý recept je označen stupněm složitosti 1-3 (zobrazen počet malých bábovek):
1 bábovka = jednoduchý recept (tj. i pro začínající kuchařky)
2 bábovky = normální obtížnost
3 bábovky = recept pro zručnější a zkušenější kuchařky.
Abychom Vám co nejvíce zjednodušili pečení a přípravu dezertů, některé suroviny odměřujeme lžičkami:
PL = polévková lžíce
KL = kávová lžička.
PEČENÍ
Vždy osvědčené recepty, které zpříjemní chvíle u rodinného stolu stejně jako potěší hosty ve svátečních chvílích. Rádi Vám přenecháme naše nápady!
DEZERTY
Z pudingů, různých krémů, zmrzliny, jogurtů, ovoce a jiných dobrot se dají vykouzlit rozličné lahodné dezerty, když se ví jak na to ...
ZAVAŘOVÁNÍ
Až se zima zeptá, co jste dělali v létě, rozhodně Vás pochválí za zpracování ovoce a zeleniny podle receptů od Dr.Oetker. Skvělá chuť a vitamíny!
NÁPOJE
Připravili jsme pro Vás pár tipů, jak si zpestřit stůl. Proč nekorunovat své kulinářské dílo nápaditými sklenkami? Nechte se inspirovat studenými či teplými nápoji.
SLADKÁ JÍDLA
NOVÁ SEKCE! Sladká jídla jsou u nás velmi oblíbená ať už jako hlavní jídlo nebo jako dezert. Dopřejte si trochu inspirace v tradičních i v moderních receptech!
BEZLEPKOVÉ RECEPTY
Bezlepková dieta je jediným, ničím nenahraditelným lékem na nevyléčitelné onemocnění zvané celiakie. Zde jsme pro Vás spolu s Poradenským centrem pro celiakii a bezlepkovou dietu speciálně vyvinuli a vyzkoušeli 12 receptů na celý rok, které neobsahují lepek. Nechte se inspirovat!
HISTORICKÉ RECEPTY
Dr.Oetker je na českém území již 80 let. Již od třicátých let minulého století připravoval pro hospodyňky řadu kvalitních přípravků a vydával osvědčené a odzkoušené Kuchařské předpisy. Zavzpomínejte si na staré časy s pěti recepty z historických knížeček.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Celia Club Rokycany os Celia Club Rokycany os | Web | 7. ledna 2010 v 16:06 | Reagovat

Omlouvám se za reklamu. Bližší informace o celiaki a bezlepkové dietě najdete na našich stránkách.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama