Listopad 2006

Recepty 9

24. listopadu 2006 v 19:11 | Naty3 |  Nej.recepty
Dietní recept: Cikánské bramborys olivovým olejem

Dietní recept: Cikánské bramborys olivovým olejem

Dietní recept: Cikánské bramborys olivovým olejem

Budete potřebovat brambory, kysanou smetanu, sůl, pepř, papriku a olej.
Ingredience:
1 kg brambor
kelímek kysané smetany
2 cibule
sůl
pepř
70 g olivového oleje
mletá paprika
Návod k přípravě: Brambory uvaříme ve slupce doměkka, poté oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mletou papriku, sůl, pepř, kysanou smetanu, brambory a prohřejeme.
Salát podáváme teplý nebo studený.

Dobrou chuť!
Nízkotučná svačinka pro mlsouny

Nízkotučná svačinka pro mlsouny

Nízkotučná svačinka pro mlsouny

Je rychle hotová, pochutnáte si na ní a přitom na chvíli i zasytíte žaludek. Kdo by rád shodit nějaké to kilo, tento recept určitě uvítá, proto mu dietně pomůže zahnat chuť na sladké.
Ingredience:
1 bílý jogurt
půl krabičky mražených malin
1 větší banán
Ingredience:
Maliny necháme rozmrznout (třeba v mikrovlnce) tak, aby byly měkké a byla v nich i šťáva, která pak obarví jogurt. Banán pokrájíme na malinké kousky, protože je tu hlavně proto, že je sladký a nahrazuje cukr- můžeme ho u rozmačkat. Na hluboký talíř vyklopíme kelímek s jogurtem, vmícháme maliny a banán. Lehká svačinka je hotová...kdyby ovšem pro někoho byla málo sladká a chtěl hřešit, může do ní vmíchat trochu vanilkového cukru nebo použít sladký jogurt.
Dobrou chuť!
Dietní recept: Papriky plněné nivou

Dietní recept: Papriky plněné nivou

Dietní recept: Papriky plněné nivou

Nevíte, co dnes budete mít k večeři? Máme pro vás tip na vynikající plněné papriky, tak si nechte chutnat.
Ingredience:
6 paprik
150 nivy
2 vejce
hladká mouka
sůl
mletá paprika
máslo
Návod k přípravě: Paprikám uřežeme vršky a odstraníme semínka. Nivu nastrouháme, smícháme s vejci, mletou paprikou a případně trošku přisolíme. Papriky naplníme sýrovou náplní, obalíme je v hladké mouce a dáme do zapékací misky vytřené máslem. Pečeme 20 minut na 180 stupňů.

Dobrou chuť!
Dietní recept: Zeleninové rizoto

Dietní recept: Zeleninové rizoto

Dietní recept: Zeleninové rizoto

Hledáte nějaký vhodný pokrm, který by měl málo kalorií a přitom dobře chutnal?
Ingredience:
2 hrnky rýže
1 cibule
1 paprika
4 stroužky česneku
200 g strouhaného sýra
sójová omáčka
sůl
pepř
1 vejce
olivový olej
Návod k přípravě:
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka.
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, papriku a utřený česnek.
Přidáme rýži, ochutíme sójovou omáčkou a vmícháme vejce.
Povaříme a nakonec posypeme strouhaným sýrem.

Dobrou chuť!
Dietní recept: Květák s rajčatovou omáčkou

Dietní recept: Květák s rajčatovou omáčkou

Dietní recept: Květák s rajčatovou omáčkou

Pro milovníky zeleninových pokrmů a hlavně květáku je tu dnes připraven recept na lákavý květáček s rajčatovou omáčkou.
Ingredience:
1 květák
1 cibule
3 rajčata
lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
sůl
pepř
petrželka
Návod k přípravě: Květák rozebraný na růžičky uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme a dáme okapat. Cibuli pokrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Rajčata spaříme, oloupeme je, pokrájíme na kousky, přidáme k cibuli, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a petrželku a podusíme. Květák dáme na talíř a přelijeme rajčatovou omáčkou.
Dobrou chuť!
Zeleninové týdny: Česnekové špagety s bylinkami

Zeleninové týdny: Česnekové špagety s bylinkami

Česnek mimo jiné prokrvuje koronární cévy srdce, snižuje krevní tlak, snižuje hladinu cukru v krvi, pomáhá při ateroskleróze. Můžete si ho připravit třeba podle našeho receptu.
Ingredience:
1 balíček špaget
6 stroužků česneku
4 lžíce olivového oleje
čerstvé bylinky (petrželka, bazalka, pažitka)
rajče
olivy
sůl
Návod k přípravě: Špagety uvaříme v osolené vody doměkka, česnek oloupeme a utřeme, bylinky nadrobno posekáme, rajče pokrájíme na kousky. Smícháme s olivovým olejem, můžeme přisolit, pak česnekovou omáčkou přelijeme špagety, posypeme olivami, promícháme a podáváme.

Dobrou chuť!
Zeleninové týdny: Česnekové špagety s bylinkami

Zeleninové týdny: Česnekové špagety s bylinkami

Zeleninové týdny: Česnekové špagety s bylinkami

Česnek mimo jiné prokrvuje koronární cévy srdce, snižuje krevní tlak, snižuje hladinu cukru v krvi, pomáhá při ateroskleróze. Můžete si ho připravit třeba podle našeho receptu.
Ingredience:
1 balíček špaget
6 stroužků česneku
4 lžíce olivového oleje
čerstvé bylinky (petrželka, bazalka, pažitka)
rajče
olivy
sůl
Návod k přípravě: Špagety uvaříme v osolené vody doměkka, česnek oloupeme a utřeme, bylinky nadrobno posekáme, rajče pokrájíme na kousky. Smícháme s olivovým olejem, můžeme přisolit, pak česnekovou omáčkou přelijeme špagety, posypeme olivami, promícháme a podáváme.

Dobrou chuť!
Zeleninové týdny: Česneková polévka s brambory a pažitkou

Zeleninové týdny: Česneková polévka s brambory a pažitkou

Zeleninové týdny: Česneková polévka s brambory a pažitkou

Česnek je zdraví velmi prospěšný, podporuje vylučování žluči, reguluje střevní mikroflóru, ničí bakterie a zvyšuje imunitu.
Ingredience:
1 hlavička česneku
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1,2 l vývaru z kostky
drcený kmín
4 brambory
olej
pažitka
Návod k přípravě: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme utřený česnek, zalijeme vývarem, rozmícháme, přivedeme k varu, přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory, kmín a uvaříme doměkka. Na talíři posypeme pažitkou.


Dobrou chuť!
Dietní recept: Květák s rajčatovým protlakem a česnekem

Dietní recept: Květák s rajčatovým protlakem a česnekem

Dietní recept: Květák s rajčatovým protlakem a česnekem

Květák s rajčatovým protlakem a česnekem může být dietní pochoutkou pro všechny mlsné a hladové.
Ingredience:
600g květáku
1 cibule
200g rajčatového protlaku
50g tvrdého sýra
česnek
petrželka
pepř
sůl
olej
Návod k přípravě:
Cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme na oleji.
Přidáme utřený česnek, pokrájenou zelenou petrželku, vmícháme růžičky květáku květák, krátce osmahneme a přidáme rajčatový protlak.
Podle chuti osolíme, opeříme a dusíme doměkka, případně můžeme podlít vývarem.
Na talíři posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
Dobrou chuť!
Dietní recept: Treska s česnekem, cibulí a petrželkou

Dietní recept: Treska s česnekem, cibulí a petrželkou

Dietní recept: Treska s česnekem, cibulí a petrželkou

Tresku si můžete připravit nad grilem, ale vystačíte si také z troubou u vás v kuchyni.
Ingredience:
porce tresky
cibule
česnek
petrželová nať
směs koření na ryby
olej
Návod k přípravě:
Připravíme si zapékací misku (nebo misku na grilování), vytřeme ji olejem a olejem s kořením na ryby potřeme také tresku.
Rybu posypeme pokrájenou cibulí, posekaným česnekem a petrželovou natí (cibulí, česnekem a natí nešetříme).
Upečeme doměkka. Během pečení můžeme obrátit a znovu potřít olejem.

Dobrou chuť!
Dietní recept: Kapr v lískových oříšcích

Dietní recept: Kapr v lískových oříšcích TIP NA VÁNOCE

Dietní recept: Kapr v lískových oříšcích

Kapr v lískových oříšcích- tak zní recept na dnešní dietní vaření.
Ingredience:
1 porce kapra
2 žloutky
50 g strouhaných lískových oříšků
sůl
olivový olej
Návod k přípravě:
Kapra osolíme.
Žloutky rozšleháme a kapra v nich obalíme.
Poté ho obalíme ještě ve strouhaných lískových oříšcích a pak osmažíme z obou stran na olivovém oleji.

Dobrou chuť
Dietní recept: Čínské hovězí maso

Dietní recept: Čínské hovězí maso

Dietní recept: Čínské hovězí maso

Také dnes je tu pro vás připraven dietní recept, tentokrát na čínské hovězí maso.
Ingredience:
100 g hovězí svíčkové
50 g brokolice
lžička sójové omáčky
stroužek česneku
cibule
mrkev
50 g sterilovaných žampiónů
kari
mořská sůl
pepř
Návod k přípravě:
Maso pokrájíme na kousky, brokolici na růžičky, cibuli a mrkev na kolečka a utřeme česnek. Na rostlinném oleji osmahneme maso, přidáme sójovou omáčku, česnek, zeleninu a žampióny, osolíme, opepříme, přidáme kari a pod pokličkou dusíme doměkka. Podáváme nejlépe s rýží.
Dobrou chuť!
Já mám Čínskou kuchyni moc ráda.
Zdroj Victorie.cz

Recepty 8

23. listopadu 2006 v 20:08 | Naty3 |  Nej.recepty
Trojbarevný paprikový salát

Trojbarevný paprikový salát

Trojbarevný paprikový salát

Receptů na přípravu salátů není nikdy dost, zvláště tehdy, snažíte-li se hubnout.
Ingredience:
1 menší červená paprika
1 menší žlutá paprika
1 menší zelená paprika
půl cibule
stroužek česneku
5 g olivového oleje
trocha octu podle chuti
bazalka
pepř
mletá paprika
sůl
Návod k přípravě: Papriky a cibuli pokrájíme na proužky. Dále si připravíme marinádu z oleje, octa, posekané bazalky, utřeného česneku, soli a koření. Promícháme se zeleninou a podáváme.

Dobrou chuť!
Pečená brynzová rajčata

Pečená brynzová rajčata

Pečená brynzová rajčata

Chutný a dietní recept na to, jak připravit pečená brynzová rajčata byste rozhodně neměli přehlédnout.
Ingredience:
3 rajčata
50 g brynzy
stroužek česneku
černý pepř
mořská sůl
bazalka
Návod k přípravě:
Umytým rajčatům odkrojíme vršky a vydlabeme dužninu. Brynzu rozmícháme s dužninou, přidáme utřený česnek, sůl, pepř a podle chuti bazalku. Směsí plníme rajčata, přiklopíme vršky, vložíme do zapékací misky a zapékáme asi 20 minut.

Dobrou chuť
Tortelini s rajčatovou omáčkou

Tortelini s rajčatovou omáčkou

Tortelini s rajčatovou omáčkou

Pro milovníky italské kuchyně jsme dnes připravili dietní recept na přípravu tortelin.
Ingredience:
100 g bezvaječných tortelin
30 g Eidamu
40 g kečupu
20 g oliv
půl cibule
stroužek česneku
mořská sůl
pepř
dobromysl
olivový olej
Návod k přípravě:
Pokrájenou cibuli a utřený česnek zpěníme na olivovém oleji. Vmícháme kečup, sůl, pepř, dobromysl a olivy pokrájené na kolečka. Směs nechám asi 8 minut vařit. Mezitím uvaříme tortelini a necháme je okapat. Do směsi přidáme strouhaný sýr, necháme roztavit a hotovou omáčkou přelijeme tortelini.

Dobrou chuť!

Žampiónový těstovinový salát

Saláty jsou oblíbeným pokrmem při hubnutí a tak přinášíme recept na přípravu žampiónového těstovinového salátu.
Ingredience:
100 g těstovin
50 g sterilovaných žampionů
půl cibule
10 g tvrdého sýra
sterilovaná kapie
sterilovaná okurka
kečup
olivový olej
mořská sůl
pepř
Worchester
Návod k přípravě: Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vmícháme žampióny a ostatní na drobno pokrájené suroviny, pokapeme olejem, ochutíme kečupem, solí, Worchestrem a pepřem.


Dobrou chuť!
Brokolice na česneku

Brokolice na česneku

Brokolice na česneku

Dnes budete potřebovat brokolici, olivový olej, česnek, kečup, sůl, pepř, petrželku a sýr.
Ingredience:
800 g brokolice
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
100 g kečupu
sůl
pepř
petrželka
40 g strouhaného sýra
Návod k přípravě: Na pánvi potřené olivovým olejem zpěníme nakrájený česnek, petrželku a brokolici rozebranou na růžičky a osmahneme. Po chvíli přidáme kečup, ochutíme a dusíme, až je brokolice měkká. Na talíři sypeme strouhaným sýrem.

Dobrou chuť!
Zdroj www.Victorie.cz

Recepty 7

23. listopadu 2006 v 19:59 | Naty3 |  Nej.recepty

Tuňákový salát s jogurtovým dresinkem

Saláty jsou při dietách oblíbeným pokrmem. Proto dnes přinášíme recept na tuňákový salát s jogurtovým dresinkem.
Ingredience:
60 g tuňáka ve vlastní šťávě
2 lžíce nízkotučného jogurtu
mořská sůl
pepř
trocha vinného octa
100 g rajčat
100 salátové okurky
půl cibule
plátek kuřecí šunky
petrželka
Návod k přípravě: Tuňáka rozmícháme s jogurtem, osolíme, přidáme pepř a ocet. Okurku a rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli posekáme nadrobno, šunku na kousky. Vše pak smícháme dohromady a posypeme sekanou petrželkou.

Dobrou chuť!

Čína z cukety

I dnes jsme nezapomněli na ty z vás, kteří potřebují shodit nějaké to kilo.
Ingredience:
1 kg cukety
2 cibule
lžíce oleje
lžička kari koření
sůl
0,2 l bílého vína
1 lžička solamylu
Návod k přípravě: Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme cuketu, kari koření, sůl a podlijeme bílým vínem. Dusíme doměkka. Na konec přidáme solamyl rozmíchaný ve vodě, krátce povaříme a podáváme.


Dobrou chuť!
Jogurtové kuře s česnekem a kmínem

Jogurtové kuře s česnekem a kmínem

Jogurtové kuře s česnekem a kmínem

Kuřecí masíčko v kombinaci s jogurtem je jemné a má výbornou chuť.
Ingredience:
100 g kuřecích prs
2 stroužky česneku
drcený kmín
sůl
olej
kelímek nízkotučného bílého jogurtu
Návod k přípravě: Z jogurtu, soli, kmínu a utřeného česneku si připravíme směs, do které kuře na několik hodin naložíme. Pak vložíme i s marinádou do pekáčku a pečeme doměkka (můžeme podlít vodou, pokud se marináda vypéká).
Dobrou chuť!
Zdroj www.Victorie.cz

Recepty 6

23. listopadu 2006 v 17:46 | Naty3 |  Nej.recepty
Kuřátko nadívané jablky a hřebíčkovou rýží

Kuřátko nadívané jablky a hřebíčkovou rýží

Kuřátko nadívané jablky a hřebíčkovou rýží

Je to jednoduché. Připravíte si nádivku, vložíte do kuřete, upečete a pak už si jen pochutnáváte.
Ingredience:
1 celé kuře
200 g rýže
4 jablka
1 vejce
hřebíček
celá skořice
petrželka
sůl
Návod k přípravě: Rýži s hřebíčkem uvaříme a scedíme. Přidáme vejce, jablko nakrájené na kostičky, osolíme, ochutíme sekanou petrželkou, promícháme a nádivku vtlačíme pod kůži na prsou kuřete. Osolíme na povrchu i uvnitř a do kuřete vložíme celou skořici a půlky jablek bez jádřinců. Nohy svážeme, aby se nádivka nedostala ven a pečeme asi 50 minut na 200 stupňů.
Dobrou chuť!
Bramborové knedlíky s uzeninou

Bramborové knedlíky s uzeninou

Bramborové knedlíky s uzeninou

Nedali byste si pořádné české jídlo? Že neznáte recept? Tady je!
Ingredience:
1 kg vařených brambor
80 g krupice
200 g hrubé mouky
lžička soli
1 vejce
150 g škvarků
30 g tuku
200 g měkkého salámu
2 cibule
20 g strouhanky
sůl
pepř
Návod k přípravě:
Nádivku připravíme tak, že na tuku osmahneme cibulku, zahustíme ji strouhankou a dáme vychladit. Pak vmícháme posekané škvarky a uzeninu. Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme na pomoučněný vál a posypeme je krupicí, moukou a solí. Přidáme vejce a zpracujeme těsto, které rozválíme na placku, ze které vykrajujeme čtverce (8x8cm). Do nich vložíme nádivku, uzavřeme je, zakulatíme a v osolené vodě vaříme asi 10 minut.
Dobrou chuť!
Kuřecí prsa na červeném víně

Kuřecí prsa na červeném víně

Kuřecí prsa na červeném víně

Kdo má rád kuřecí maso a červené víno, má teď jedinečnou příležitost k tomu, aby si opravdu výborně pochutnal!
Ingredience:
4 kuřecí řízky
4 plátky anglické slaniny
cibule
olivový olej
šalvěj
10 ml červeného vína
lžička škrobové moučky
sůl
pepř
Návod k přípravě:
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou šalvějí a na každý řízek položíme plátek slaniny. Opečeme na pánvi dozlatova na oleji, vyděláme z oleje a držíme v teple. Do pánve přidáme posekanou cibuli, víno, zahustíme škrobem, povaříme a směs přelijeme řízky.
Dobrou chuť!
Meruňkový závin s tvarohem

Meruňkový závin s tvarohem

Meruňkový závin s tvarohem

Chystáte se na návštěvu příbuzných nebo známých? Přemýšlíte, co jim nabídnout? Zkuste meruňkový závin s tvarohem.
Ingredience:
1 listové těsto
balíček piškotů
100 g meruněk
150 g tvarohu
lžíce rozinek
1 vanilkový cukr
50 ml smetany
Návod k přípravě:
Listové těsto rozválíme a posypeme rozdrcenými piškoty. Tvaroh smícháme s rozinkami, vanilkovým cukrem a smetanou a dáme na piškoty. Poklademe půlkami meruněk, zabalíme a pečeme v troubě při 200°C asi 10-15 minut.
Dobrou chuť!
Řecká rajčatová omáčka

Řecká rajčatová omáčka

Řecká rajčatová omáčka

Pro milovníky zejména řecké kuchyně tu máme pro dnešek recept na přípravu výborné rajčatové omáčky původem z této slunné jihoevropské země.
Budete potřebovat:
500 g rajčat
2 kostky cukru
stroužek česneku
půl cibule
100 g mletého masa
bazalka
pepř
sůl
Návod k přípravě: Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme spolu s česnekem a cibulí, přidáme ostatní přísady a pod pokličkou dusíme, až maso změkne. Podáváme s těstovinami.
Dobrou chuť!
Kuře s ostrou omáčkou

Kuře s ostrou omáčkou

Kuře s ostrou omáčkou

Kdo má rád kuřecí maso na trochu ostřejší způsob, ten si přijde na své a pochutná si.
Budete potřebovat:
1 kuře
100 g másla
pepř
sůl
3 stroužky česneku
lžíce octa
2 lžíce worcesterské omáčky
cibule
kečup
chilli
citrónová šťáva
Návod k přípravě:
Připravíme si omáčku s octa, hrnku vody, worcesterské omáčky, lžíce kečupu, soli, pepře, chilli, citrónové šťávy a cibule podušené na másle.
Vaříme asi 30 minut. Mezitím opečeme opepřené kuře na másle po všech stranách, potřeme česnekem se solí a dáme péct do trouby. Pečeme za podlévání připravenou omáčkou.
A ostré jídla ty já miluju
Dobrou chuť!
Žampióny na víně a slanině

Žampióny na víně a slanině

Žampióny na víně a slanině

Pikantní způsob, jak připravit žampióny, zaujme zcela jistě všechny příznivce dobrého jídla.
Budete potřebovat:
500 g žampiónů
1,5 dl bílého vína
lžíce oleje
plátek slaniny
citrónová šťáva
pepř
sůl
Návod k přípravě:
Žampiónům oddělíme hlavičky, podusíme na oleji a dáme do zapékací misky. Nožky a slaninu pokrájíme, podusíme, přidáme k žampiónům, zalijeme vínem, pokapeme citrónovu šťávou, osolíme, opepříme a upečeme doměkka.
Dobrou chuť!
Zdroj www.Victorie.cz

Recepty 5

23. listopadu 2006 v 17:37 | Naty3 |  Nej.recepty

Bramborová roláda s mákem

Dnes přinášíme další z mnoha bramborových receptů. Tentokrát budeme připravovat bramborovou roládu.
Ingredience:
600 g brambor
250 g hrubé mouky
1 vejce
150 g máku
100 ml mléka
lžíce cukru
půl lžička soli
lžíce strouhaného perníku
špetka mleté skořice
strouhaná citronová kůra
mouka na vál
Návod k přípravě: Jemně umletý mák vsypeme do horkého mléka a když zhoustne, přidáme cukr, perník, skořici a kůru. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme. Přidáme vejce, sůl, mouku a uhněteme těsto, ze kterého vyválíme obdélník silný 1 centimetr. Ten pak potřeme makovou směsí, zavineme a konce přitlačíme. Roládu zabalíme do čisté utěrky, připevníme nití a vložíme do vroucí vody. Vaříme asi 20 minut, pak roládu vybalíme a nakrájíme na plátky.

Dobrou chuť!

Recept: Losos se smetanovou omáčkou

Hezký večer můžete ještě vylepšit tím, že si dáte něco dobrého k snědku. Následující recept vám může být inspirací.
Ingredience:
800 g lososa
olivový olej
100 ml bílého vína
300 ml smetany
1-2 stroužky česneku
citrón
rybí vývar
rozmarýn
pepř
sůl
Návod k přípravě: Lososa osmažíme s rozmarýnem a česnekem na oleji dozlatova. Přelijeme bílým vínem, podlijeme vývarem, ochutíme citrónovou šťávou, podusíme doměkka a lososa vyjmeme. Výpek zahustíme smetanou, přidáme sůl, pepř, chvíli povaříme a omáčkou přelijeme rybu.
Recept: Losos se smetanovou omáčkou

Recept: Losos se smetanovou omáčkou

Dobrou chuť!

Pečené šunkové závitky

Pokud chcete připravit opravdu znamenité pohoštění, určitě se neobejde bez předkrmu. Jeden vám zrovna nabízíme.
Budete potřebovat:
8 plátků šunky
30 g másla
30 g hladké mouky
1,5 dcl mléka
100 g tvrdého sýra
8 tenkých plátků sýra
2 žloutky
2 lžíce kečupu
pepř
sůl
mléko
Návod k přípravě: Z másla a mouky uděláme jíšku, zředíme mlékem a krátce povaříme. Vmícháme žloutky, pepř, sůl, pokrájený tvrdý sýr a vaříme, až je omáčka hladká.
Směsí pak potíráme plátky šunky, děláme závitky a dáme do zapékací misky. Přelijeme kečupem a trochou mléka, poklademe plátky sýra a krátce zapékáme.
Pečené šunkové závitky

Pečené šunkové závitky

Dobrou chuť!

Francouzské jablkové palačinky

Klasické palačinky zná každý, ale jak chutnají ty, které si připravíte podle francouzského receptu?
Budete potřebovat:
2 vejce
1/4 l mléka
lžička cukru
120 g hladké mouky
sůl
lžička oleje
2-3 jablka
citrónová šťáva
Návod k přípravě:
Vejce s mlékem rozšleháme s cukrem, moukou, solí a olejem a těsto dáme ustát asi na hodinu. Oloupeme jablka, vyřízneme jádřinec a nakrájíme je na tenké plátky, které posypeme cukrem a citrónovou šťávou.
Na dno pánve dáme olej, nalijeme naběračkou těsto, na které položíme asi 3 plátky jablka. Pečeme z obou stran.
Francouzské jablkové palačinky

Francouzské jablkové palačinky

Dobrou chuť!

Zeleninové kuře se smetanou

Na oběd nebo na večeři můžete vyzkoušet recept na smetanové kuře.
Ingredience:
1 kuře
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 cibule
1/4 l sladké smetany
1 lžíce hladké mouky
máslo
sůl
Návod k přípravě: Kuře uvaříme do měkka spolu s pokrájenou zeleninou a solí. Pak zeleninu propasírujeme, vývar zahustíme smetanou rozmíchanou s mouku.Povaříme, přidáme kousek másla, pak kuře naporcujeme, částečně vykostíme a prohřejeme ho v omáčce. Jako vhodná příloha je rýže.
Zeleninové kuře se smetanou

Zeleninové kuře se smetanou

Dobrou chuť!

Italské gratinované těstoviny

Italské gratinované těstoviny si můžete dnes připravit podle našeho receptu.
Ingredience:
300 g těstovin
cibule
100 g šunky
100 g slaniny
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
200 g smetany
100 g zakysané smetany
100 g taveného sýra
3 stroužky česneku
pepř
sůl
Návod k přípravě: Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Pokrájenou cibuli zpěníme na másle a přimícháme do těstovin. Slaninu nakrájíme a rozškvaříme. Smetany rozmícháme s moukou, nalijeme na slaninu a povaříme. Přidáme sýr, utřený česnek, sůl, pepř a necháme roztavit. Pekáček vymažeme tukem, vložíme těstoviny, které proklademe šunkou, zalijeme sýrovou omáčkou a pečeme dozlatova.

Dobrou chuť!
Italské gratinované těstoviny

Italské gratinované těstoviny

Zapékané pomeranče s krémem

Zapékané pomeranče s krémem

Zapékané pomeranče s krémem

Skutečná lahůdka pro ty, kteří mají mlsné jazýčky nebo ty, kdo hodlají překvapit návštěvu něčím výjimečně dobrým.
Ingredience:
3 pomeranče
3 lžíce likéru (nejlépe pomerančového)
250 g tvarohu
2 vejce
100 g cukru moučka
lžička vanilkového cukru
šťáva z 1 citrónu
lžíce rumu
máslo
Návod k přípravě: Oloupaný pomeranč rozdělíme na měsíčky a ty namočíme do likéru. Tvaroh, žloutky, cukry, rum a šťávu smícháme a poté vmícháme ušlehaný sníh. Směs dáme do zapékací misky vytřené máslem, nahoru položíme měsíčky pomeranče a zapečeme na 250 stupňů dozlatova.
Dobrou chuť!
Bublanina s meruňkami

Bublanina s meruňkami

Bublanina s meruňkami

Jen tak ke kávičce nebo jako pohoštění pro návštěvu je tu následující recept.
Ingredience:
180 g cukru krupice
180 g hladké mouky
5 vajec
3 lžíce rozpuštěného másla
600 g meruněk
Návod k přípravě: Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme 4 lžíce horké vody a šleháme. Pak vmícháme máslo a mouku. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, rozhrneme ho a poklademe kousky meruněk. Pečeme na 180 stupňů.
Dobrou chuť!
Zdroj www.Victorie.cz

Recepty 4

23. listopadu 2006 v 17:28 | Naty3 |  Nej.recepty
Pečené bloňské noky, aneb....GNOCCHI BOLOGNESE

Suroviny:

1x balíček 20 g čerstvé bazalky
1x krabička 500g čerstvých noků
1x tuba 300g boloňské omáčky(šťávy)
1x tuba 300g omáčky čtyř druhů sýra
75 g strouhané mozzarelly
Dvě polevkové lžíce čerstvého krájeného Parmigiano Reggiano(asi Parmezán),celý muškátový oříšek,sůl a čerstvě mletý černý pepř!!!

Dále:


1)Budete také potřebovat středně velký plech(ve tvaru obdelníku) v rozměrech:20x15x4cm

Postup ve zkratce


2)Nejdříve musíte předehřát troubu na 180 stupňů celsia.
3)Nakrájíte na drobno bazalku a uvaříte vodu pro noky.
4)Do horké vody dáte vařit noky a přidáte sůl.
5)Vaříte asi 3minuty a poté vyndejte.
6)1/2 boloňské omáčky a 1/2 sýrové omáčky smíchejte(základ na plechu)
7)Přidejte noky se solí a pepřem.
8)Přidejte bazalku, 1/2 mozzarelly, zbytek boloňské omáčky a sýrové omáčky.
9)Vrch tvoří 1/2(další polovina) mozzarelly, nastruhaný muškát,oříšek a nakonec (nasekané-nastrouhané) Parmigiano Reggiano.
10)Pečte 30-35minut, dokud vrch není vypečený, hnědý s "bublinkami".
11)Vyndejte, nechte pekáč "usadit se"(do 10minut).
12)Pak každou porci ozdobte malou bazalkou!

Recept na Tzatziki

Příliš vodnaté, málo ochucené, kyselé, jalové, řídké nebo téměř bez okurky, kopru a máty. Tak přesně takové a jim podobné varianty tzatziki (ano, opravdu se to nepíše tzatziky ani caciky) dnes pošleme do kulinářských pekel horoucích. Chce to jen trošku uvažovat a použít správné suroviny…

Recept na Tzatziki

Už jsem vám napsal jaké tzatziki nemám rád, takže vám můžu popsat i jaké zbožſuju. Především v nich musí lžička stát :) Ano správné tzatziki musí být husté&hutné, bez přebytečné vody. Další věcí je správné ochucení - z kobinace okurka, jogurt, kopr (nebo máta), pepř, sůl a kvalitné olivový olej se dá vykouzlit opravdu esence božské chuti. A nakonec přijde čerstvost - nic mi tak nezkazí náladu jako staré a nakyslé tzatziki.
Co bude pro přípravu našeho vysněného tzatziki potřebovat?
  • řecký jogurt (k dostání zde) - pokud chcete dělat kompromisy můžete použít kvalitní jogurt, který necháte pořádně vykapat přes plátýnko nebo utěrku (stejně ale zůstane rozdíl v chuti!)
  • okurka (naštěstí stačí stará dobrá EUnijní ogurek ;)
  • kopr (čerstvý nebo vymačkaný konzervovaný)
  • čerstvá máta (není podmínkou)
  • česnek
  • citron
  • chutný olivový olej
  • pepř, sůl
Sami vidíte, že to skoro nic není. Opravdu doporučuji zkusit to s opravdickým řeckým jogurtem - je to jediná surovina, se kterou se budete muset otravovat (byl k dostání v Makru i v Kérfůru[r.i.p.]). Jinak máte všechno ostatní běžně doma. Opravdu opravdově s opravdickým, hm?
Následuje podrobný postup přípavy:
  • oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte okurku
  • mezi talíři nebo v pěstičkách okurku dokonale vymačkejte (dokonale = z jedné velké okurky vám nakonec zbyde vymačkaná kulička o průměru asi 5-7cm)
  • v misce pořádně smíchejte okurku s jogurtem (mám rád poměr 1 okurka : 1 kelímek)
  • přidejte rozdrcený česnek (2 stroužky / kelímek, nebo dle ctěné vaší imprese)
  • přidejte lžičku konzervovaného kopru nebo obdobné množství čerstvého nasekaného kopru
  • přidejte tak asi 10-15 na jemſulinko nasekaných mátových lístečků
  • přidejte polévkovou lžíci vymačkané citronové šťávy
  • přilejte štědrou dávku kvalitního olivového oleje (dejme tomu tři polévkové lžíce)
  • opepřete drceným pepřem a osolte
  • všechno postupně dokonečna promíchejte
  • před podáváním připravte do misek nebo talířků (a vychlaďte v ledničce) s olivou nebo snítkou kopru
  • k tomu jakýkoliv bílý chleba
Abych v krátkosti shrnul hlavní finty: řecký jogurt, vymačkat okurku, hodně okurky v poměru k jogurtu, kopr&máta a nešetřit olivovým olejem.
Určitě máte své oblíbené varianty nebo vlastní podpultové triky a tipy, tak šup-šup sem s nimi do komentářů, ať se taky jednou poučim ,)

Ovocná rýže s mlékem, medem a broskví

Dnešní recept je určen nejenom těm, kteří drží dietu. Určitě si pochutnáte i vy ostatní.
Ingredience:
70 g rýže
hrnek nízkotučného mléka
lžička medu
broskev
půl jablka
půl banánu
skořice
lžíce jogurtu

Návod k přípravě:
Ovoce pokrájíme na kostičky. Mléko s rýží a medem přivedeme k varu a dusíme doměkka. Když je rýže hotová, vmícháme ovoce a na talíři ozdobíme jogurtem.

Recept: Kuřecí nudličky na pivě

Přemýšlíte, co budete dnes vařit? Tak se inspirujte u nás.
Ingredience:
400 g kuřecího masa
lžíce másla
lžíce oleje
Solamyl
cibule
2 dl 10% světlého piva
pepř
zázvor
sůl
Návod k přípravě: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme a poprášíme Solamylem.
Na směsi másla a oleje zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme, podlijeme pivem a podusíme.
Podáváme s rýží.

Dobrou chuť

Kuřecí paprikáš

Vykašlete se na problémy a uvařte si místo toho něco dobrého k snědku. Potěšíte duši i žaludek.
Ingredience:
1 kuře
1/2 l kysané smetany
50 g hladké mouky
1 cibule
1 lžíce kečupu
mletá paprika
sůl
2 lžíce oleje
Návod k přípravě:
Kuře pokrájíme na menší kousky.
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme papriku, kuře a dusíme.
Podlijeme vodou, osolíme, přilijeme kysanou smetanu, ve které jsou rozmíchali kečup a mouku a ještě chvíli povaříme.
Podáváme s kynutým knedlíkem.

Dobrou chuť!

Bramborové špízy s provensálským kořením

Nakoukněte do lednice, jistě se tam najdou suroviny na přípravu tohoto receptu a honem se pusťte do vaření.
Ingredience:
10 ks menších brambor
100 g anglické slaniny
2 papriky
2 cibule
2 stroužky česneku
kečup
olej
provensálské koření
pepř
sůl
Návod k přípravě: Brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Papriky pokrájíme na čtverečky, cibuli na kolečka. Česnek utřeme se solí a potřeme jím plátky slaniny. Brambory obalíme slaninou a napichujeme je střídavě s paprikou a cibulí. Dáme na vymaštěný plech, osolíme, opepříme, posypeme kořením a pečeme asi 15 minut na 160 stupňů. Podáváme s kečupem.
Dobrou chuť!

Treska v těstíčku s jogurtovou omáčkou

Pro labužníky, ale i pro ty, co mají prostě chuť na něco dobrého k večeři, je tu následující recept.
Ingredience:
4 tresky
250 g hladké mouky
200 ml piva
2 vejce
citron
3 rajčata
1,2 dl bílého jogurtu
sůl
pepř
pažitka
olej
Návod k přípravě: Smícháme mouku, pivo, sůl a žloutky. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těstíčka. Tresky pokapeme citronem a obalíme je v těstíčku. Usmažíme dozlatova na oleji.
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme pažitku, jogurt, sůl, pepř, citronovou šťávu, promícháme a omáčkou přelijeme hotovou tresku.
Dobrou chuť!

Sýrové kuličky s pažitkou

Sýrové kuličky jsou výbornou pochoutkou ke sledování večerní televize nebo k láhvi dobrého vína.
Budete potřebovat:
4 bílky
200 g tvrdého sýra
hladká mouka
sůl
pepř
pažitka
Návod k přípravě:
Z bílků ušleháme sníh, vmícháme strouhaný sýr, pepř, sůl a usekanou pažitku. Ze vzniklé směsi tvoříme kuličky, které obalíme v mouce a smažíme. Kuličky jsou hotové, když zvětší svůj objem dvojnásobně. Podáváme horké a posypané pažitkou.
Dobrou chuť!
Zdroj :Victorie.cz

Recepty 3

22. listopadu 2006 v 20:23 | Naty3 |  Nej.recepty

Váječná omeleta s krůtím masem a žampiony

Doba přípravy
30 min
Připravíme si krůtí maso, důkladně opereme a nakrájím na malé kousky. Pečeme na oleji, okořeníme...
Váječná omeleta s krůtím masem a žampiony - pošlete nám foto

Ingredience:

  • 200 g krůtich prsou
  • 100 g žampionů
  • 8 vajec
  • 2 cibule s natí
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce smetany
  • bílý pepř
  • sůl

Postup přípravy:

  1. Připravíme si krůtí maso, důkladně opereme a nakrájím na malé kousky. Pečeme na oleji, okořeníme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a plátky žampionů.
  2. Vezmeme dvě vejce a společně se smetanou ušleháme, omeletu pečeme na pánvi s trochou oleje.
  3. Hotovou masovou směsí naplníme omeletu, servírujeme s pečivem a pokud máme chuť zapíjíme červeným vínem. Nechte si chutnat.

Salát se šunkou a těstovinami

Doba přípravy
30 min
Další přírustek do skupiny salátů, tentokrát se šunkou a těstovinami.
Salát se šunkou a těstovinami - pošlete nám foto

Ingredience:

  • 100 g těstovin (vřetýnek)
  • 100 g kuřecí šunky
  • 1/2 šálku sterilovaných kukuřičných zrn ve slaném nálevu
  • 1/2 kapie
  • 25 g tvrdého sýra
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 1/2 lžičky ostré hořčice
  • 1 polévková lžíce citrónové šťávy
  • pár kapek tabasca
  • špetka mletého pepře
  • špetka soli
  • trochu petrželky

Postup přípravy:

  1. Nejprve si musíme připravit těstoviny. Uvaříme je do měkka dle doporučení výrobce na obalu, nezapomeňte osolit vodu a přidat olej. Těstoviny necháme okapat, vystydnout.
  2. Mezi tím si připravíme na kostičky nakrájenou šunku a na nudličky kapii.
  3. Obě ingredience a kukuřici ( samozřejmě scezenou ) smícháme ve středně velké míse s prochladlými těstovinami.
  4. Po té je nutné rozšlehat olej společně s hořčicí, tabaskem, citrónovou šťávou a nasekanou petrželkou.
  5. Získanou zálivkou přelijeme těstoviny a vše důkladně promícháme.
  6. Před servírováním nechte salát odležet, nejlépe v chladné místnosti. Můžeme podávat buď jako salát či předkrm.

Rýžová omeleta s kousky šunky

Doba přípravy
45 min
Nejprve si připravíme rýži. Uvaříme ji v menším hrnci s dostatečně osolenou vodou. Hotovou rýži přesypeme do misky, přidáme vejce, nadrobno nakrájené plátky ....
Rýžová omeleta s kousky šunky - pošlete nám foto

Ingredience:

Postup přípravy:

  1. Nejprve si připravíme rýži. Uvaříme ji v menším hrnci s dostatečně osolenou vodou.
  2. Hotovou rýži přesypeme do misky, přidáme vejce, nadrobno nakrájené plátky šunky, kousky petrželky, k dochucení použijeme sladkou papriku, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme
  3. Nezapomeneme před pečením vytřít teflonovou pánev trochou kvalitního oleje (pokud možno použijte olej olivový). Ze směsi na pánvi vytvarujeme placku a pečeme na mírném stupni, poté i z druhé strany. Dobrou chuť!

Jablkový závin (téměř) bez cukru

(Nejlépe koupené) listové těsto necháme v lednici trochu vychladit. Poté ho rozválíme na 2 ks, posypeme osmaženou strouhánkou s OVOCNÝM CUKREM (krystalickou fruktózou), přidáme nastrouhaná jablka smíchaná s ovocným cukrem (podle chuti), rozinky a sekané ořechy (nemusí být). Přidáme skořici, ještě trochu posypeme strouhankou a sbalíme do podlouhlých šišek.
Rozehřejeme troubu na 250 °C, vložíme šišky a pečeme deset minut. Troubu v prvních deseti minutách neotevíráme. Poté snížíme teplotu na 200 °C a pečeme dalších cca 10 minut. Kontrolujeme barvu, závin musí být světle hnědý (troubu otvíráme co nejméně).

Nakládané DIA okurky

Do litrové sklenice naskládáme: 1 kopr, malou cibuli, kolečka mrkve, 4 ks černého pepře, 1 lžíci hořčičného semene, 4 ks nového koření, 2 ks bobkového listu, kousíček skořice, 2 ks hřebíčku.
Studený nálev (5 litru) 3,35 l vody, 1,25 l 8% octa, 15 dkg soli, 29 dkg OVOCNÉHO CUKRU (krystalické fruktózy), 45 tablet umělého sladidla (1 tableta = 1 kostka cukru). Nevařit, rozpustit.
Steriluje se při 80 °C 20 minut. Poté necháme 5 minut uzavřené v hrnci, pak teprve hrnec otevřeme.

Koule z čokolády

500 g dětské krupice, 10 velkých lžic rumu, 250 g ovocného cukru (krystalické fruktózy), 100 g sušeného sójového nápoje SOJA MILK s vápníkem a lecitinem, 20 g rozpuštěného másla nebo rostlinného tuku, čokoládová poleva.
Vypracujeme těsto, necháme dvě hodiny uležet. Z takto vyrobeného těsta vytváříme kuličky, které namáčíme v čokoládové polevěi. Podle chuti obalujeme v kokosu nebo použijeme mleté ořechy. Nakonec kuličky vložíme do papírových košíčků.

Bezlepková koprová omáčka

Hrst kopru, 1/4 l hovězího nebo slepičího vývaru, 250 ml sójového nápoje SOJA MILK s vápníkem a lecitinem (dle návodu na krabici), bezlepková mouka, vařené hovězí maso nebo vejce natvrdo, citron, sůl.
V jednom plném hrnku vody rozmícháme sójový nápoj SOJA MILK a dáme vařit. Přidáme plnou hrst kopru a vaříme. Dále vmícháme 1/4 l slepičího nebo hovězího vývaru, vaříme asi 20 minut a zahustíme maizenou či bezlepkovou moukou rozšlehanou ve studené vodě. Ochutíme solí a kapkami citrónu. Necháme přejít varem. Podáváme s vařeným hovězím masem nebo vejcem natvrdo.

Vánočka se sníženým obsahem cholesterolu a cukru

75 dkg polohrubé mouky, 8 dkg ovocného cukru (krystalické fruktózy), 1 balíček kvasnic, zhruba 1/2 l sójového nápoje SOJA MILK, 4 lžíce VAJAHITU, 12 dkg pokrmového tuku, 5 dkg hrozinek (muže být i více, podle chuti), citrónová kůra a šťáva z 1 citrónu, nasekané madle.
Těsto dobře vypracujeme (aby bylo tuhé) a necháme nakynout. Při pletení vánočky přidáme rozinky a nakonec posypeme mandlemi. Ze začátku pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C, po čtvrt hodině přidáme na 200 °C. Vánočka musí zhnědnout.

Zdravotní veganský bramborák

5 velkých brambor, 5 stroužku česneku, 5 rovných čajových lžiček sójového nápoje SOJA MILK NATURAL, 5 polévkových lžic polohrubé mouky, kmín, majoránka, sůl, voda.
Brambory jemně nastrouháme spolu s česnekem, vmícháme do nich všechny ostatní sypké přísady a připravíme řídké těsto přidáním několika lžic vody. Asi pět minut smažíme na rozpáleném tuku. Toto množství postačí na přípravu 4-5 bramboráku. Veganský bramborák podáváme se salátem z kysaného zelí.

Příprava salátu z kysaného zelí:

Do mísy dáme kysané zelí a přidáme kousek jemně nastrouhané mrkve, nadrobno pokrájený pórek, zelenou petrželku, trochu drceného kmínu a lžíci olivového oleje. Vše dobře promícháme.

Bílá čokoláda DUHA

150 g ztuženého tuku, 120 g ovocného cukru (krystalické fruktózy), 3 velké lžíce sušeného sójového nápoje SOJA MILK NATURAL, lentilky dle potřeby.
Na dno formiček rozdělíme několik lentilek. Ve vodní lázni rozehřejeme tuk a cukr, přidáme sušený sójový nápoj SOJA MILK NATURAL a umícháme do hladké směsi. Bílou čokoládu nalijeme na lentilky, které se teplem rozpustí a vytvoří duhu. Po ztuhnutí vyklopíme.

Velikonoční sójový beránek

6 ks křepelčích vajíček, 1/2 hrnku oleje, 3/4 hrnku cukru, 3/4 hrnku sójové mouky (hladké), 3/4 hrnku polohrubé mouky, 1/2 hrnku sójového nápoje SOJA MILK natural (125 ml vody + 6 kávových lžiček sójového nápoje SOJA MILK natural), prášek do pečiva, rozinky, kandované ovoce, tuk na vymazání formy a kokos na vysypání formy.
Z připravených surovin vytvoříme jemné těsto, nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C, 35-40 minut.

Elevační celerová polévka

8 hrnků vody, 1 bulva celeru, 2 snítky celerové nati, 1 šálek celozrnné mouky, 1 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, 1 hrnek sójového nápoje SOJA MILK, 1 lžíce octa.
Na kostičky nakrájený celer osmahneme na oleji, přisypeme mouku, osolíme a zalijeme horkou vodou. Uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Přidáme jemně nasekanou celerovou nať a vaříme ještě 2 minuty. Po odstavení vmícháme sójový nápoj SOJA MILK a dochutíme octem. Na talíři ještě můžeme polévku posypat pórkem nebo pažitkou.

Slušovické fazolové lusky

Fazolové lusky, 4 lžíce sójové mouky, 4 lžíce sójového nápoje SOJA MILK NATURAL , pepř, sůl, bazalka.
V hrnci připravíme fazolové lusky (nakrájené na kousky), zalijeme trochou vody, osolíme, opepříme dle chuti, přidáme bazalku a dusíme do doměkka. Do hrnečku dáme 4 polévkové lžíce sójového nápoje SOJA MILK NATURAL, zalijeme horkou vodou, přidáme 4 lžíce sójové mouky a pořádně rozmícháme. Nalijeme na fazole, promícháme a necháme ještě několik minut povařit. Podáváme s vařenými bramborami nebo samotné.

Krupicové flameri

1/2 litru sójového nápoje SOJA MILK Extra protein (příprava dle návodu na obalu), vanilka, sníh ze 2 bílku, 8 dkg krupice, 8 dkg ovocného cukru (krystalické fruktózy), špetka soli.
Do sójového mléka dáme špetku soli, cukr, vanilku a přivedeme do varu. Za stálého míchání přisypeme krupici a vaříme deset minut. Potom přimícháme tuhý sníh. Vincovou formu vypláchneme studenou vodou, naplníme kaší a necháme v chladu ztuhnout. Ztuhlé flameri vyklopíme a polijeme ovocnou šťávou. Prázdný střed můžeme naplnit čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Do mléka můžeme také přidat 2 dkg kakaa nebo 6 dkg strouhané čokolády.

Jahodový nektar Slim

K přípravě jedné porce nápoje je zapotřebí 200 ml vody, 2 polévkové lžíce sójového nápoje SOJA MILK - EXTRA PROTEIN, 100 g jahod nebo malin (mohou být i mražené), 1 lžička ovocného cukru (krystalické fruktózy).
Všechno rozmixujeme a podle chuti přidáme sladidlo. V létě ozdobíme čerstvými jahodami. Podáváme chlazené.

Pórková polévka s noky

1 středně velký pórek, 1 l vody, sůl, 2 lžíce = 20 g vaječné náhražky VAJAHIT, 2 lžíce polévkového koření, 60 g hrubé mouky, 80 ml vody, 50 g másla, petrželka.
Pórek podélně rozkrojíme, nakrájíme nadrobno, vsypeme do vroucí osolené vody a povaříme 2 minuty. Vaječnou náhražku VAJAHIT rozmícháme s polévkovým kořením, moukou a vodou na hladké těstíčko, ze kterého odkrajujeme drobné nočky a zaváříme je do vroucí polévky. Vaříme zvolna asi 5 minut. Nakonec polévku zjemníme máslem a na talířích doplníme sekanou petrželkou.

Vánočka se sníženým obsahem cholesterolu a cukru

75 dkg polohrubé mouky, 8 dkg ovocného cukru (krystalické fruktózy), 1 balíček kvasnic, zhruba 1/2 l sójového nápoje SOJA MILK, 4 lžíce VAJAHITU, 12 dkg pokrmového tuku, 5 dkg hrozinek (muže být i více, podle chuti), citrónová kůra a šťáva z 1 citrónu, nasekané madle.
Těsto dobře vypracujeme (aby bylo tuhé) a necháme nakynout. Při pletení vánočky přidáme rozinky a nakonec posypeme mandlemi. Ze začátku pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C, po čtvrt hodině přidáme na 200 °C. Vánočka musí zhnědnout.

Masový nákyp se sýrem

600 g mletého masa, 30 g tuku Linco, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce = 20 g vaječné náhražky VAJAHIT, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 svazku petrželky, 1/2 svazku bazalky, 2 housky, 200 ml masového vývaru, sůl, 1 lžíce tymiánu, mletý pepř, 3 rajčata, 100 g eidamu.
Na polovině tuku osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a spolu s tukem a drceným česnekem přidáme k masu. Přisypeme vaječnou náhražku, mouku, přidáme nasekané bylinky, a ve vývaru zvlhčenou, na kostičky nakrájenou housku. Přilijeme vodu, zlehka osolíme a okořeníme. Vše dobře promícháme a rozprostřeme do tukem vymazané zapékací misky. Pečeme při teplotě 200 °C. Po 15 minutách poklademe na plátky nakrájenými rajčaty, posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.

Valašské noky s kozím mlékem

1 l kozího mléčného nápoje (dle návodu na krabici), 2 lžíce = 20 g vaječné náhražky VAJAHIT, 2 lžíce polévkového koření, 60 g hrubé mouky, 80 ml vody, 50 g másla, majoránka.
Vaječnou náhražku VAJAHIT promícháme s kořením, moukou a vodou na hladké těstíčko, ze kterého odkrajujeme drobné nočky a zaváříme je do vroucí vody. Vaříme zvolna asi 5 minut. Hotové nočky vložíme do kozího mléčného nápoje a přivedeme do varu. Pozor - nevaříme. Nakonec polévku zjemníme máslem.

Jablkový závin (téměř) bez cukru

(Nejlépe koupené) listové těsto necháme v lednici trochu vychladit. Poté ho rozválíme na 2 ks, posypeme osmaženou strouhánkou s OVOCNÝM CUKREM (krystalickou fruktózou), přidáme nastrouhaná jablka smíchaná s ovocným cukrem (podle chuti), rozinky a sekané ořechy (nemusí být). Přidáme skořici, ještě trochu posypeme strouhankou a sbalíme do podlouhlých šišek.
Rozehřejeme troubu na 250 °C, vložíme šišky a pečeme deset minut. Troubu v prvních deseti minutách neotevíráme. Poté snížíme teplotu na 200 °C a pečeme dalších cca 10 minut. Kontrolujeme barvu, závin musí být světle hnědý (troubu otvíráme co nejméně).

Nakládané DIA okurky

Do litrové sklenice naskládáme: 1 kopr, malou cibuli, kolečka mrkve, 4 ks černého pepře, 1 lžíci hořčičného semene, 4 ks nového koření, 2 ks bobkového listu, kousíček skořice, 2 ks hřebíčku.
Studený nálev (5 litru) 3,35 l vody, 1,25 l 8% octa, 15 dkg soli, 29 dkg OVOCNÉHO CUKRU (krystalické fruktózy), 45 tablet umělého sladidla (1 tableta = 1 kostka cukru). Nevařit, rozpustit.
Steriluje se při 80 °C 20 minut. Poté necháme 5 minut uzavřené v hrnci, pak teprve hrnec otevřeme.

Zapečené zlínské brambory

2-3 cibule, párky nebo šunku, 2-3 vejce natvrdo, 10-20 dkg sýru eidam (lze vynechat při nesnášenlivosti mléčné bílkoviny), sušený ovesný nápoj OVES MILK.
Na dno pekáče vymazané olejem vršíme směs uzeniny, cibule, vajec a brambor. Prosypáváme eidamem. Osolíme, opepříme a zalijeme hodně koncentrovaným nápojem OVES MILK. Pečeme přikryté v troubě do změknutí brambor, musí zůstat trochu jemné bílé omáčky.

Staroněmecká bramborová polévka

1 cibule, 2 lžíce oleje, 100 g mrkve, 1/4 celeru, 100 g pórku, 1,2 l masového vývaru (i z kostky), 100 g čerstvých hub, 300 g brambor, 1 bobkový list, 1 hřebíček, sůl, 80 g sušeného nápoje OVES MILK, 100 ml vody, muškátový oříšek, pažitka.
V hrnci osmahneme na oleji nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a pórek. Vše podusíme na mírném ohni. Zalijeme vývarem, přidáme plátky hub a brambory nakrájené na kostičky, bobkový list a hřebíček, osolíme a zvolna vaříme doměkka. Ovesný nápoj rozmícháme ve vodě a přilijeme do vařící polévky. Nakonec ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a podle potřeby přisolíme. Polévku ozdobíme sekanou pažitkou.

Drubeží frikasé s houbovou omáčkou

60 dkg kuřecího nebo krůtího masa (prsa, stehna), 2 lžíce oleje, 40 dkg čerstvých hub, 2 sáčky houbové omáčky Vitana, 5 dkg sušeného ovesného nápoje OVES MILK, 100 ml vody, citrónová šťáva, sůl, 2 lžíce sekané pažitky.
Maso nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji. Vyjmeme, tuk necháme okapat a opečené maso uložíme v teple. Do vypečené šťávy přidáme na plátky nakrájené houby, asi 5 minut podusíme, pak zalijeme 500 ml vody, ve které jsme rozmíchali obsah sáčku s houbovou omáčkou, a uvaříme podle doporučení výrobce. (Omáčku můžeme také uvařit tradičním způsobem.) Před dohotovením přilijeme ovesný nápoj OVES MILK rozmíchaný ve vodě. Do připravené omáčky vložíme maso a na mírném ohni za častého míchání vaříme doměkka. Dochutíme citrónovou šťávou. Podáváme s vařenou rýží.

kOKTEILY

22. listopadu 2006 v 20:18 | Naty3 |  Nej.recepty
Vstupte do světa míchaných alkoholických koktejlů .
Piňa colada
Pro 2 osoby
1 čerstvý ananas
1 kokosový ořech
led
bílý rum
Ananas otevřeme ve vrchní části, vnitřek vybereme a nasekáme na malé kostky. Kokosový ořech otevřeme, mléko vylijeme do sklenky a dužinu nasekáme. Kokos i ananas smícháme, přidáme led, rum a kokosové mléko. Směsí naplníme vydlabaný ananas a dáme vychladit.
Florida

1 žloutek
0,2 dl grenadiny
0,2 dl citrónové šťávy
0,4 dl pomerančové šťávy
1/2 plátku pomeranče
kousek ananasu
2 zelené koktejlové třešně
Do šejkru s ledem dáme žloutek, grenadinu a šťávy, protřeseme a nalijeme přes sítko do tumbleru. Na barový špíz napíchneme 1/2 plátku pomeranče, ananas a třešně a vložíme do sklenky.
Broskvová sangria
Pro 6 osob :
*4 citróny *pomeranč *2 čerstvé broskve *litr španělského červeného vína *6 cl koňaku *4 cl Cointreau nebo Curacao Tripl Sec *2 lžíce cukru
Další potřeby :
*větší karafa (asi dvoulitrová)

Jak na to ?
1.3 citróny rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu. Jeden citrón a pomeranč nakrájíme na plátky.
2.Broskve oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
3.Do karafy nalijeme červené víno, koňak, Cointreau, citrónovou šťávu a cukr. Mícháme, až se cukr rozpustí. Podle chuti můžeme přidat ještě 4 hřebíčky.
4.Přidáme plátky citrónu a pomeranče. Vše necháme v chladničce několik hodin odstát a podáváme studené. Zdá-li se nám sangria příliš silná, zředíme ji před podáváním studenou minerální vodou.
BAČŮV SEN
SLOŽENÍ: plum vodka, bols, ananasový džus, citrón
ŠTRŮDL
SLOŽENÍ: citrus, jablečný džus, skořice
TEQUILA SUNRISE
SLOŽENÍ: tequila, pomerančový džus, grenadina
TD>

Další RECEPTY

22. listopadu 2006 v 20:06 | Naty3 |  Nej.recepty
Křehké skořicové placičky
Těsto:
250 g hladké mouky
1 bal Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
100 g oloupaných, opražených, vychladlých mandlí
60 g hnědého cukru
150 g změklého másla
1 vejce
Na obalení:
2 bal Skořicového cukru Dr.Oetker

Dnešní recepty

22. listopadu 2006 v 19:35 | Naty3 |  Nej.recepty

Recepty všeho druhu:

Brambory zapečené s bazalkou a tymiánem

Brambory zapečené s bazalkou a tymiánem
Hodnocení:11111
Cena:11
Doba přípravy: 40 minut
Energetická hodnota: cca 1919 kJ (459 kcal)

Ingredience pro přípravu 4 porcí:

0.8 kg oloupaných brambor | 3 lžíce olivového oleje | sůl | 1 balení zakysané smetany | 4 vejce | 80 g strouhaného tvrdého sýra | 3 lžíce jemně krájených lístků bazalky | 1 kostka MAGGI Bylinky bazalka a tymián

Příloha:

Čerstvý zeleninový salát (rajčata, papriky, okurky).

Příprava:

Brambory nakrájíme na tenké plátky. Pekáček vytřeme olejem a poklademe plátky brambor, osolíme je, pokapeme zbytkem oleje a v dobře vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut.

Potom je zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce, sýr, bazalku, kostku MAGGI Bylinky bazalka a tymián a dopečeme.
Zlatá slepičí polévka
(13. 05. 2005 | 08:30)
Právě přichází na trh opravdová, jedinečná delikatesa - nová řada MAGGI Zlaté polévky.

Vynikající, prémiové čiré polévky přicházejí v květnu do Vašich obchodů.

Jsou to polévky nejvyšší kvality, bohaté na ingredience, které nemají na trhu konkurenci a proto je nazýváme Zla
Francouzská polévka
Čirý vývar s charakteristickou chutí. Dehydratovaný výrobek.

Výrobek je určen k snadné a rychlé přípravě polévky s charakteristickou chutí pórku.

Dávka pro prípravu 1 l.

Těstoviny s omáčkou


Černé makarony s dary moře
Ingredience: 500 g mražených darů moře, 1 lahůdková cibulka, 4 stroužky česneku, 2 mrkve, 2 natě řapíkatého celeru, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 1/8 l MAGGI vývaru z kostky, 1/8 l bílého vína, sůl, čerstvě mletý pepř, 500 g MAGGI Špaget, 400 g masitých rajčat nebo konzervovaných sekaných, čerstvá bazalka nebo kostkaMAGGI Bylinky bazalka a tymián, barvivo ze sépie, čerstvá kudrnka, strouhaný Pecorino Romano nebo parmezán.
Jahodovo - jogurtový pohár
Ingredience: 10 g želatiny, 250 ml bílého jogurtu, vanilkový cukr, 60 g pískového cukru, 450 g čerstvých jahod, meduňka.


příprava »

Kuřecí stehýnka dobré nálady

Kuřecí stehýnka dobré nálady
Hodnocení:11111
Cena:111
Doba přípravy: 60 minut
Energetická hodnota: cca 1677 kJ (401 kcal)

Ingredience pro přípravu 4 porcí:

4 kuřecí stehýnka | sůl | 1 krajíc kmínového chleba | sádlo | 200 ml sladšího červeného vína | bílý pepř | skořice | zázvor | rozinky | 2 velká jablka | 1 špetka cukru

Příloha:

Brambor vařený v páře.

Příprava:

Kuřecí stehýnka osolíme, dáme do alobalu a pečeme 40-45 minut v troubě.

Během pečení si připravíme omáčku. Na sádle uděláme tmavší topinku, kterou rozvaříme v červeném víně. Přes síto ji pak zpět do vína propasírujeme. Ochutíme oříškem nastrouhaného čerstvého zázvoru (nebo dáme 1/2 lžičky mletého zázvoru), kouskem celé skořice s hrstí máčených scezených rozinek. Dochutíme solí.

Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, poprášíme cukrem, nepatrně podlijeme a pod pokličkou mírně podusíme. Jablka nesmí být měkká. Jednotlivé porce stehýnek přelijeme omáčkou a ke každé porci dáme čtvrtku podušeného jablíčka.

Náš tip:

Pro přípravu je třeba použít alobal

Polévka z kysaného zelí s houbami

Asi 1 a 1/4 l vývaru, 20 dkg kysaného zelí, lžička cukru, sůl, 8 kuliček pepře, 1 bobkový list, 15 dkg čerstvých hub, máslo, cibuli, půl lžičky tlučeného kmínu, 2 dl mléka, 15 dkg točeného salámu, mouku na jíšku.
Zelí pokrájíme, přilijeme vývar, přidáme sůl a koření a asi 20 minut vaříme. Pak polévku zahustíme světlou jíškou, přidáme očištěné na kostičky nakrájené a na másle s cibulkou podušené houby, tlučený kmín, na kostičky nakrájenou uzeninu a znovu vaříme. Nakonec polévku zjemníme rozkvedlaným mlékem.

Krůta se zakysanou smetanou

3 dkg másla, dvě lžíce oleje, čtyři porce krůtích prsou, čtyři plátky prorostlé slaniny, jednu velkou cibuli, 25 dkg žampionů, 3 dkg hladké mouky, 150 ml vývaru, 15 dkg zakysané smetany, sůl, pepř dvě lžíce nasekané pažitky a špetku červené papriky.
Na velké pánvi rozpustíte máslo. Když začne pěnit, přidáte krůtí maso, nakrájené na centimetrové proužky a za stálého míchání je asi 8 minut osmažíme. Maso vyjmeme z pánve a udržujeme je teplé. Oheň pod pánví ztlumíme, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, kroužky cibule, a půlky drobných žampionů, Za občasného míchání směs 3 - 5 minut smažíme, až cibule změkne. Přilijeme vývar, přivedeme jej k varu, a mícháme až omáčka zhoustne. Na pánev přidáme maso, směs osolíme a opepříme a přidáme trochu červené papriky. Zakryjeme a 5 minut zvolna povaříme, aby maso změklo. Přimícháme zakysanou smetanu a opatrně prohřejeme. Nesmí vařit! Ozdobíme nasekanou pažitkou.

Protivný Sprostý holky Film

22. listopadu 2006 v 15:36 | Naty3 |  Filmy

f*o*t*k*y*

Komedie - VHS
PROTIVNÝ SPROSTÝ HOLKY
režie:Mark S. Waters
herci:Lacey Chabert, Ana Gasteyer
rok:2004
stopáž:97
země:USA
nosič:VHS, DVD
Díky svým rodičům zoologům vyrostla Cady v africké buši a myslí si, že ví všechno o "přežití všech nejlepších". Zákon džungle ale dostane zcela nový smysl, když patnáctiletá žákyně domácího vyučování jde poprvé do normální veřejné školy.
Dívka se snaží najít své místo mezi sportovně i matematicky založenými spolužáky, ale zkříží cestu nejprotivnější ze všech - Queen Bee, atraktivní a vypočítavé Regině, vůdkyni nejoblíbenějšího školního spolku, The plastic. Když se Cady zamiluje do bývalého přítele Reginy, Queen Bee je naštvaná a snaží se zničit Cadyinu budoucnost. Ale i Cady brzy vytáhne drápky, protože se schyluje k "dívčí válce" před kterou by se měla raději schovat celá škola

Moderní Popelka

22. listopadu 2006 v 15:30 | Naty3 |  Filmy

nádherný fotky z filmu

konečně Hilary:-)

Moderní popelka


Anne Hathaway

22. listopadu 2006 v 15:26 | Naty3

Anne Hathaway

herečka

Datum narození:12.11.1982
Místo narození:
Brooklyn, New York, USA Znamení: Štír Životopis:Anne Hathaway se ve filmu "Deník princezny 2: Královské povinnosti" vrací do role mladé Miy Thermopolis, kterou ztvárnila v původním Deníku princezny. Za tuto roli byla v roce 2002 nominována na cenu Teen Choice v kategorii nejlepší herečka v komediálním filmu. V současné době pracuje na filmu Anga Leeho Brokeback Mountain, ve kterém si zahraje s Jakem Gylenhaalem, Heathem Ledgerem a Michelle Williams. Před nedávnem dotočila nezávislé drama Havoc Barbary Kopple. Mezi její další filmy patří Ella Enchated, Nicholas Nickleby a The Other Side of Heaven. Pozornost si získala díky roli v s

Anne Hathaway

fakta

její narozeniny jsou v listopadu 12.1982
- jevit se v oba 1999 mladé vybrané ceny a 1999 plakátovací tabule ceny, predstavující hudební jednání.
- jde jménem Annie ze všemi její práteli.
- má 2 bratry.
- chodí do Millburn strední školy.
- dcera jevištní herecky ' Katka McCauley'.
- má stejné jméno jako William Shakespeareova manželka, Anne Hathaway.
- pojmenovaná jedena z lidí casopisu 'Breakthrough Stars of 2001'.
- pojmenovaná jedena z mladých lidí casopisu 25 nejžhavejší hvezdy pod 25 v cervnu 2002 vydaní.
- vyhrála Clarence Derwent odmena za její výkon jak Lili v centru mesta prídavky! produkce karnevalu (2002)
- je vegetarián
- otec Gerard je právní zástupce, matka Katka je zpevák/herecka.
- vyrostla v New Jersey
- byla nominovaná pro papírový Milluv "Rising Star Award" pro nejlepší vysoko školní výkon hereckou v New Jersey
- bylá nominovaná pro v roce 2002 jako dospívající zvolená herecka v nejlepší herecce/komedie (princezniny deníky) sériová kategorie
- v roce 1998, byla nominovaná pro výjimecný výkon herecky v hlavní roli v Papermill Playhouse "Rising Star Awards", ocenena daný stredním školám pres New Jersey. Ironicky, byla nominovaná pro hraní princezny v "Once Upon A Matress". podporuje ironie, ztracená dívka která byla hraná presne stejná role. Nominacní umístení vedlo jí jako Annie Hathaway.
-rodice Gerard a Katka navštevovali La Salle univerzitu ve Filadelfii behem 1970s promování jeden rok oddelene

Biografie

Anne Hathaway se ve filmu "Deník princezny 2: Královské povinnosti" vrací do role mladé Miy Thermopolis, kterou ztvárnila v původním Deníku princezny. Za tuto roli byla v roce 2002 nominována na cenu Teen Choice v kategorii nejlepší herečka v komediálním filmu. V současné době pracuje na filmu Anga Leeho Brokeback Mountain, ve kterém si zahraje s Jakem Gylenhaalem, Heathem Ledgerem a Michelle Williams. Před nedávnem dotočila nezávislé drama Havoc Barbary Kopple. Mezi její další filmy patří Ella Enchated, Nicholas Nickleby a The Other Side of Heaven. Pozornost si získala díky roli v seriálu Get Real, za nějž byla v roce 2000 nominována na cenu Teen Choice v kategorii nejlepší herečka v dramatické roli.
eriálu Get Real, za nějž byla v roce 2000 nominována na cenu Teen Choice v kategorii nejlepší

Deník princezny 2

22. listopadu 2006 v 15:23 | Naty3 |  Filmy

Deník Princezny 2

Deník princezny 2

USA 2004 komedie
Princezna Mia se vrací do Genovie, aby přijala svou roli ve zdejší královské rodině. Má se po své babičce stát královnou, ale podle starého genovijského zákona se musí vdát. Na Miu čeká řada nápadníků a i nebezpečí, že když se do měsíce nevdá, stane se králem Nicolas, synovec intrikánského lorda Marbeye. Mia si sice najde ženicha Andrewa, ale postupně více a více zjišťuje, že ten pravý je Nicolas. V poslední chvíli v kostele se rozhodne jít svou cestou, Andrewa si nevezme, prosadí zrušení zákona a stane se královnou. Místo ní slaví svatbu její babička Clarissa a a její osobní strážce Josephv.

Deník princezny 1

22. listopadu 2006 v 15:22 | Naty3 |  Filmy

Deník Princezny 1Deník Princezny1

Deník princezny
Princeznou proti své vůli - moderní variace na příběh o Popelce.
Hlavní hrdinkou je Mia Thermopolisová, chytrá, ale šíleně stydlivá středoškolačka. Jejím jediným cílem je přežít každý den tak, aby si jí pokud možno nikdo nevšiml. Sen stát se neviditelnou vezme náležitě za své v okamžiku, kdy jí přísná babička sdělí šokující zprávu: Jsi skutečná princezna a budeš vládnout Genovii! Přestože se Mia brání, nakonec se začne učit královským povinnostem. Tím začíná komická transformace - z nenápadné šedé myšky se stává dáma, kterou neustále provází popularita, závist spolužáků a všudepřítomné blesky fotoaparátů.
Hrají: Julie Andrews, Anne Hathaway, Hector Elizondo, Mandy Moore, Erik von Detten, Patrick Flueger, Sean O'Bryan, Mindy Burbano
Režie: Garry Marshall
Žánr: romance/komedie
Zvuk: DD5.1 anglicky, francouzsky, Dolby Surround česky, maďarsky Titulky: české
Stopáž: 111 minut

Christiana Aguilera

22. listopadu 2006 v 13:45 | Naty3 |  Celebrity

Christina Aguilera

jméno: Christina Maria Aguilera
narození: 18. prosinec 1980, Island, New York, USA
bydliště: Wexford, Pennsylvania, USA
rodina: rodiče Jim a Shelly,sourozenci: Michael, Casey, Rachel, Stephanie
koníčky: nakupování, koukání na filmy, hudba, tancování, setání s přáteli, baseball, volejbaloblíbená barva: tyrkysová, růžová
výška: 159cm
koho obdivuje: Madonnu, Mariah Carey, Whitney Houston

Sarah

22. listopadu 2006 v 13:36 | Naty3 |  Celebrity

Sarah Conner

15. června 2006 20:15 | Zpěvačky

Zpěvačka

Datum narození:13.06.1980
Místo narození:Delmenhorst, Německo
Znamení:Blíženci
Životopis:Německá zpěvačka má čtyři sestry a jednoho bratra. Její první singl "Let's get back to bed boy" se v Německu stal velkým hitem. Velmi úspěšné singly "French Kissing" a "From Sarah with Love" si rychle získaly mnoho posluchačů nejen v Německu, ale v mnoha zemích celé Evropy. Jen několik týdnů po uvolnění singlu "From Sarah with Love" získává zlatou desku v Německu a Rakousku. Tohoto singlu se do dneška v jen v Německu prodalo přes 750 000 nosičů. Sarah za něj také získala ocenění trojnásobné zlaté desky v Německu, platinovou desku v Švýcarsku a Rakousku.

Své debutové album "green eyed soul" (2001) se těšilo podobným úspěchům. Jako předchozí singly si brzy po uvolnění získalo zlatou desku a do dneška trojnásobnou zlatou desku s prodanými přes 450 000 nosiči. Ve Švýcarsku se album stejně jako singl stalo platinovým a v Rakousku zlatým. Nejen v těchto zemích se stala Sarah úspěšnou, dalšími zeměmi jsou Finsko, Řecko, Polsko, Česko, Belgie, Portugalsko a Nizozemí.

V březnu 2002 získala prestižní Německou cenu Echo. Nominována byla ve třech kategoriích, ocenění získala v kategorii ženská umělkyně v Pop a Rock.

Black and Peas

22. listopadu 2006 v 13:35 | Naty3 |  Celebrity

Životopisek

The Black Eyed Peas
Členové:
William "will.i.am" Adams
Stacy Ann "Fergie" Ferguson
All "Apl.De.Ap"
Jimmy "Taboo" Gomez
The Black Eyed Peas zná snad každý. Ale do roku 2002 tak známí nebyli. Ten rok byl pro skupinu asi nejdůležitějším zlomem v kariéře. Přidala se k nim krásná a přitažlivá "Fergie", která svým zpěvem dala písničkám říz. První album (Elephunk), které s B.E.P. Fergie nazpívala, se stalo velmi prodávaným. Doposud vydali ještě jedno CD s názvem Monkey Businnes.
Jejich nejznámější písničky z Elephunk:
Let´s get it started (retarded), Where is the love, Shut up, Hey mama
Zatím nejznámější songy z Monkey Businnes:
My humps, Don´t lie, Don´t punk with my heart, Pump it
Data narození:
William "will.i.am" Adams 15.3.1975, Los Angeles
Stacy Ann "Fergie" Ferguson 27.3.1975, Whittier (Kalifornie)
All "Apl.De.Ap" 28.11.1974, Manila (Filipíny)
Jimmy "Taboo" Gomez 17.7.1975, Los Angeles

Fotečkyyyy =)

16. června 2006 21:29

aNASTACIA

20. listopadu 2006 v 20:20 | Naty3 |  Celebrity

anastacia- životopis

Anastacia

Zpěvačka

Datum narození: 17.09.1973
Místo narození: New York, USA
Znamení: Panna Životopis: Anastacia Newkirk se narodila broadwayské herečce a otci, který zpíval na východním pobřeží USA. Své nadání a touhu být umělcem má přímo v krvi. Anastacia tvrdí, že jako dítě nechtěla být zpěvačkou, ale jinak to snad ani dopadnout nemohlo, už od malinka s mámou zpívala písničky Barbry Streisand a Eltona Johna.

Ve čtrnácti letech, poté co se její rodiče rozvedli, se přestěhovala zpět do Manhattanu, kde navštěvovala odbornou dětskou školu. Ve stejnou dobu jí doktoři zjistili Crohnovu nemoc (zánětlivé onemocnění imunitního původu v oblasti tenkého střeva). "Lidé s Crohnovou chorobou zadržují své emoce, maskují své neštěstí, ale to, co se pro mě zdá být utrpením a kletbou je ve skutečnosti darem, protože mi to umožnilo objevit, jaká osobnost ve skutečnosti jsem".

První náznaky umělecké kariéry nastaly, když spolu se svou sestrou začala tancovat v několika místních klubech. Toto tancování ve "freestyle" ovlivnilo její budoucí hudební styl. Její láska k "house" a podobným rytmickým stylům ji přivedla jako tanečnici do "Club MTV". Ve stejné roli se objevila ve dvou videoklipech Salt-N- Pepa "Everybody Get Up", "Twist and Shout" a řadě dalších. Také pracovala jako recepční v jednom losangeleském hair studiu a krátce byla nezaměstnaná. Přesto se snažila všechnu svou energii směřovat k hudbě.

Její časté tancování v klubech zaujalo jednoho producenta, který se jí zeptal, jestli také umí zpívat. To se událo v roce 1998, když ji manažer pomohl vystoupit v pořadu The Cut. další show MTV, kde se objevila, ale tato jí změnila život. V této show bylo 160 soutěžících a Anastacia se probojovala do první desítky. Přestože nevyhrála, zapůsobila na mnoho umělců. Jedním z nich byl Michael Jackson, se kterým se seznámila. Po schůzce s pracovníky několika vydavatelství podepsala smlouvu s firmou Epic Records.

Známost s Michaelem Jacksonem neskončila a Anastacia vystupovala společně s Michaelem Jacksonem na mnoha ceremoniálech předávání hudebních cen. Po čase ji slavný zpěvák dokonce přizval na historický koncert United We Stand ve Washingtonu D.C., kde společně ještě s Faith Evans, Mariah Carey a N´Sync zazpívali skladbu What More Can I Give.

Zanedlouho po podepsané smlouvě Anastacia vydává své debutové album "Not That Kind"(13.6.2000), které uvedla singlem "I'm Outta Love". Její výrazný hlas s velkým rozsahem, který je velmi ojedinělý pro bílou ženu, si získal jak posluchače, tak i hudební kritiky. Okamžitě dobyla Evropu a díky zlatým, platinovým a multiplatinovým prodejům debutového alba ve více než dvanácti zemích byla brzy označována za mezinárodní hvězdu první velikosti. Alba "Not That Kind" se v těchto zemích prodalo více než pět miliónů nosičů. Na tomto albu spolupracovala s Ricem Wakem (dříve spolupracoval s Mariah Carey a Celine Dion).

Za svůj výkon získala ocenění Best New Artist na World Music Awards 2001 a nominaci ve stejné kategorii na MTV Europe Music Awards.

Druhém album "Freak of Nature" se natáčelo v Sony Music Studios v New York City. Stejně jako u debutu se při jeho natáčení Anastacia sešla s producentem Rickem Wakem.

Anastacia má na zádech vytetovaný egyptský symbol věčného života obklopený sluncem.

anastacia-fotogalerie

21.11.2006| anastacia
anastacia jako dollz

Jojo

20. listopadu 2006 v 20:10 | Naty3 |  Celebrity
Jojo -Zpěvačka

Něco o ní a fotečky

Celé jméno: Joanna Noelle Levesque

Datum narození: 20.12.1990


Věk: 14

Místo narození: Foxboro, Boston

Bydliště: New Jersey

Rodina: Matka: Diana Lynn Levesque

Otec: Joel Maurice Levesque





Joanna Noelle Levesque

1462.jpg
Datum narození:
20.12.1990
Místo narození:
Foxbor MA
Znamení:
Střelec
Žije:
v New Jersey

Sourozenci:
žádní
Oblíbená muzika:
Aretha Franklin, Etta James, Ella Fitzgerald.
Zajímavosti:
Začala zpívat ve 2 letech. Má psa jménem Sugerpie.
Oblíbená jídlo (pití) :
McDonald,cola a jablkový koláč
Dostává kapesné?
Ano - slušnou částku. Obvykle hodně utrácí za boty ale někdy si šetří peníze pro šperky. To je stále její sen - mít diamantový náhrdelník a nedávno si jeden koupila.
O JoJo:
Joanna Noelle Levesque jako JoJo.
Dívka,která zpívá, píše písničky a chystá se do filmu. Je jí 14 let a narodila se v Foxboru. Vydala první album JoJo. Mladičká zpěvačka JoJo nám svým prvním albem dokazuje, že má R&B cítění opravdu v krvi. Jeden z nejočekávanějších debutů podzimu 2004! Velkým hitem z alba je i u nás z rádií známá skladba "Leave (Get Out)". Cd má 14 skvělých skladeb. Její matka, kostelní sólista a trénovaný hudební divadelní umělec. Když její matka cvičila zpěv,JoJo poslouchala a učila se. Ona napodobila neuvěřitelný rozsah stejně jako její matka.


Fotečky:¨
jojo.jpg
jo.jpg
jojjo79865jj.jpg
jojo9999999.jpg
jojoj67_646.jpg
jojojojoj.jpg
jojosakra.jpg
jouuu123.jpg

JoJo